Startpagina | Laatste nieuws


De Vereniging Nationale Feesten Hoogkerk organiseert feestelijke activiteiten op 27 april op het Suikerunieterrein aan de Fabriekslaan in Hoogkerk.

Koningsdag Hoogkerk 2017

Woensdagavond 26 april 2017: met zo’n 18 vrijwilligers (nogmaals allemaal heel erg bedankt hiervoor!) wordt hard gewerkt aan het plaatsen van twee grote tenten.

Donderdag 27 april start met een grijze lucht en een veel te lage temperatuur.
Op het Suikerplein waren zo rond zes uur ’s ochtends al weer veel vrijwilligers druk bezig met de voorbereidingen van de traditionele Oranjemarkt. 
Gelukkig begon de lucht iets lichter te worden en om 10.00 uur werd de Oranjemarkt geopend door de voorzitter van de Vereniging Nationale Feesten.

Om 11.00 uur zijn er prijzen uitgereikt aan diegene die de mooist versierde stand had op de vrijmarkt en diegenen die zelf het meest in Oranjesfeer was. Deze prijzen werden ter beschikking gesteld door Albert Heijn Hoogkerk. Ook volgend jaar zal er weer een vrijmarktwedstrijd gesponsord worden door Albert Heijn.

Na een rustige start werd het zo rond 11.30 uur drukker op de markt. 
Naast de drukbezochte rommelmarkt en braderie kon het publiek genieten van de optredens van het koor de Paiser Hopsingers, een optreden van Coverband 6Pack en een optreden van Bert Solo. 
Wie ook dit jaar niet ontbraken waren de leden van de scoutinggroep De Woudlopers, die voor deze dag hun kamp hadden opgeslagen bij de aanlegsteiger bij de Hoogkerkster brug voor de waterballen. 

Om 12.00 uur zijn er zo’n 150 oranje ballonnen opgelaten. Over enige weken zal er bekend worden gemaakt welke ballon de langste afstand heeft afgelegd. De drie prijswinnaars zullen hierover worden gebeld.

Er zijn ook twee rondes geweest van het Rad van Fortuin. Er was iemand die twee prijzen heeft gewonnen, maar deze is vergeten mee te nemen. Deze persoon kan zich melden via info@vnfh.nl.
Verder zijn de volgende lootjes nog niet ingeleverd:
Blauw 62 – Gronings pakket van Toos & Jet
Oranje 86 – Cadeaubon Vrouw 10Store
Oranje 54 – Cadeaubon Man 10Store

Met tevredenheid, ondanks een aantal buien en een veel te lage temperatuur, kijkt het bestuur van de VNFH met haar vrijwilligers terug op de viering van Koningsdag 2017. Een impressie van de dag is te zien op de website www.vnfh.nl. Wilt u zich aanmelden als bestuurslid, donateur, dan wel vrijwilliger van de VNFH dan kan dat via deze website. 

Tenslotte willen we alle vrijwilligers, sponsoren en donateurs nogmaals bedanken. Mede door hun bijdrage is het mogelijk geweest deze dag te organiseren.